duminică, 29 noiembrie 2009

Introducere in lumea lui HP

Un mic rezumat despre toata magia din lumea lui Harry Potter..
______________________________

_____________________________________________________________
M'am gandit ca pentru azi, subiectul "Out of Twilight" sa fie Harry Potter..Mai ales ca filmele sunt date pe PROTV, in fiecare duminica..Astazi este al 2-lea film~Harry Potter si Camera Secretelor..
Voi ce stiti despre Harry Potter?? Eu personal, adoram seria lui Rowling..Citisem cartile de 5 ori, le stiam pe de rost~ceva in genul lui Twilight de acum :))
Sunt 7 carti, dintre care doar 6 ecranizate:
*Harry Potter si Piatra Filozofala
*Harry Potter si Camera Secretelor
*Harry Potter si Prizonierul din Azkaban
*Harry Potter si Pocalul de Foc
*Harry Potter si Ordinul Phoenix (care, by the way, e preferata mea)
*Harry Potter si Printul Semipur
*Harry Potter si Talismanele Mortii(filmul va fi realizat in 2 parti)

Un mic rezumat despre ce se petrece in seria Harry Potter:
"Povestea începe cu o sărbătoare ce are loc în lumea vrăjitorească. De mai mulţi ani această lume a fost terorizată de un vrăjitor foarte rău, Cap-de-Mort. Cu o noapte înainte, pe 31 octombrie, el descoperă refugiul secret în care se ascundea familia Potter, omorâdu-i pe Lily şi James Potter. Totuşi, când a încercat să-l omoare pe fiul lor, Harry Potter, vraja fatală Avada Kadevra pe care a produs-o s-a întors asupra lui. Corpul lui Cap-de-Mort a fost distrus, dar spiritul său supravieţuieşte, el fiind nici mort, nici viu. Singurul semn al vrăjii lui Cap-de-Mort este o cicatrice în forma de fulger pe fruntea lui Harry. Fiind singurul supravieţuitor al blestemului fatal, Harry este numit de către comunitatea vrăjitorească „baiatul care a supravieţuit”.
Pe 1 noiembrie, Hagrid, un 'semi-uriaş', îl duce pe Harry la singurele lui rude în viaţă, familia Dursley, alcătuită din unchiul Vernon, un bărbat înalt, mătăhălos, aproape fără gât, dar cu o mustaţă foarte bogată, mătuşa Petunia, o femeie slabă cu un gât lung, care îl detesta pe Harry şi Dudley, fiul lor obez şi răsfăţat. Ei au încercat în van să stârpească abilităţile lui magice, să-i ascundă provenienţa lui din lumea vrăjitorească şi să-l pedepsească aspru după fiecare întâmplare mai ciudată.
Totuşi, odată cu apropierea zilei în care împlineşte 11 ani, Harry are primul lui contact cu lumea magică, atunci când primeşte scrisori de la Hogwarts, Şcoala de Magie şi Vrăjitorie, livrate de bufniţe. Totuşi, unchiul lui le interceptează. De ziua lui, Hagrid, Păstrătorul Cheilor de la Hogwarts, apare şi îi spune că este un vrăjitor şi că este aşteptat la şcoală. Fiecare volum ne prezintă un an din viaţa lui Harry, care se petrece în majoritatea timpului la Hogwarts. Acolo el învaţă să folosească magia şi să producă poţiuni. Între timp, Cap-de-Mort revine pentru a doua oră şi preia controlul asupra comunităţii vrăjitoreşti, iar Harry se va confrunta pentru ultima oară cu el."


Personajele principale ale seriei sunt:
Harry Potter~Daniel Radcliffe
Hermione Granger~Emma Watson
Ron Weasley~Rupert Grint





















































Inca un lucru care mi s'a parut interesant a fost gruparea pe case..La Hogwarts, sunt 4 case:
*Cercetasi~Gryffindors
*Astropufi~Hufflepuff
*Ochi-de-Soim~Ravenclaw
*Viperini~Slytherin
La sfarsitul anului, casa care are cele mai multe puncte castiga "Cupa Caselor"..Si in fiecare an, aceasta a revenit casei Cercetasilor, datorita lui Harry, Ron si Hermione..






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stirea zilei!

Oficial a fost deschis Parcul Harry Potter.

Vizite

Online!

Download

Ai puteti descarca minunatele carti ale seriei Harry Potter. Pntru download trebuie sa aveti torrent. Aici gasiti primele 5 carti. Aici gasiti Harry Potter si Talismanele Mortii. Aici gasiti primele 5 carti in format audio.

Logo

Pentru afilieri, trimiteti un email la: Ella.HP.Team@gmail.com Image and video hosting by TinyPic

Afilieri

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
 

Harry Potter Romania | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates