duminică, 27 decembrie 2009

Adevaratul Harry Potter

Are 20 de ani, o cicatrice pe frunte şi-l cheamă Harry Potter. Nu, nu este vorba de celebrul vrăjitor din romanele lui J.K. Rowling, ci de un britanic în carne şi oase care s-a trezit cu viaţa dată peste cap acum 12 ani, când primul volum al scriitoarei a apărut în Marea Britanie. Daily Mail pune punctul pe i: e greu să fii Harry Potter, mai ales când... nu eşti Harry Potter!

Pentru Harry Potter, născut în 1989, coincidenţa de nume cu vrăjitorul este un adevărat blestem. Primii ani de şcoală ai tânărului s-au scurs în pace, doar că din clasa a treia a devenit brusc extrem de jenant să se prezinte cu adevăratul lui nume. Mai târziu, Harry Potter, pe care îl poţi vedea în fotografia ataşată acestui articol, a trebuit să scoată paşaportul pentru a-i dovedi prietenei sale că nu o "abureşte" prezentându-se la prima întâlnire. Casele de bilete din Marea Britanie refuză să-i elibereze abonamente din simplul motiv că funcţionarilor li se pare prea puţin probabil ca adevăratul nume al tânărului să fie (cel foarte banal, până la urmă) al faimosului Harry Potter.

Harry Potter îşi doreşte acum ca J.K. Rowling să nu se fi oprit niciodată asupra acestui nume atunci când a scris celebra serie de romane. "Viaţa mea s-a schimbat complet de când au apărut cărţile", declară el în Daily Mail. "La început credeam că va fi mişto, dar acum cred că e un blestem, reacţiile oamenilor variază de la bancuri proaste la unele uneori de-a dreptul agresive", se plânge Potter. "Lumea are tendinţa să uite că eram Harry Potter şi înainte de apariţia personajului. Aveam nouă ani când a apărut prima carte. Ori de câte ori făceam o năzbâtie la şcoală, profesorul nu trebuia decât să facă vreo glumă pe seama numelui meu, mă potoleam imediat", mărturiseşte tânărul, adăugând că după 12 de ani nici nu mai poate număra de câte ori i s-a zis "eşti un vrăjitor, Harry".

"Şi glumele despre bagheta mea!", nu uită să precizeze Harry Potter, amintind de coincidenţa de nume în limba engleză dintre accesoriul obligatoriu al vrăjitorilor şi o anumită parte a anatomiei masculine.

Harry Potter are parte de o carieră mult mai puţin aventuroasă decât cea a omonimului său: este funcţionar la o bancă engleză. "Când am obţinut slujba de la bancă, oamenii de la resurse umane au crezut că-mi bat joc de ei când mi-au văzut numele pe formularul de aplicare. Acum sunt singura persoană din clădire care nu trebuie să-şi spună numele complet atunci când dă un telefon oficial. Să încep o conversaţie spunându-mi numele complet nu este o idee bună, îl distrage prea mult pe interlocutorul meu ca să putem continua eficient convorbirea".

Spre deosebire de starurile din cea mai profitabilă franciză a tuturor timpurilor, care se numără printre cei mai bogaţi adolescenţi din Marea Britanie, Harry Potter va avea mult de tras până va putea cumpăra un apartament pentru a se muta cu prietena lui.

Dar există un amănunt pe care Harry cel real îl împarte cu cel interpretat de Daniel Radcliffe: o cicatrice pe frunte. Dacă al doilea a obţinut-o din cauza lordului Voldemort, primul s-a ales cu ea izbindu-se cu fruntea de un stâlp de electricitate când avea 15 ani.

Un comentariu:

  1. Ghinion :)) Totuși îl cheamă și David și Conor... ar putea să folosească unul din aceste nume... nu neapărat pe cel de Harry, nu?

    RăspundețiȘtergere

Stirea zilei!

Oficial a fost deschis Parcul Harry Potter.

Vizite

Online!

Download

Ai puteti descarca minunatele carti ale seriei Harry Potter. Pntru download trebuie sa aveti torrent. Aici gasiti primele 5 carti. Aici gasiti Harry Potter si Talismanele Mortii. Aici gasiti primele 5 carti in format audio.

Arhivă blog

Logo

Pentru afilieri, trimiteti un email la: Ella.HP.Team@gmail.com Image and video hosting by TinyPic

Afilieri

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
 

Harry Potter Romania | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates